Ergotherapie bij kanker

Kanker

Kanker of de behandeling ervan heeft een grote impact op uw leven. Vaak ervaren patiënten dan ook moeilijkheden bij de uitvoering van dagelijkse activiteiten.

Kracht kan verminderen, vermoeidheid kan opspelen, lichaamshouding kan veranderen en de belastbaarheid kan omlaag gaan.

Om deze moeilijkheden te verkleinen kunt u een ergotherapeut inschakelen. Dit kan gedurende alle fases; vanaf de diagnose, tijdens behandelingen en na behandelingen. Ook het zo comfortabel mogelijk maken van een terminale fase is iets waarbij de ergotherapeut kan ondersteunen.

Ergotherapie bij kanker

Uiteraard kijkt de ergotherapeut naar uw specifieke situatie om u ondersteuning te geven waar het nodig is. U kunt bijvoorbeeld samen met de ergotherapeut werken aan uw vermoeidheid en  energielevel. Door samen naar een balans te zoeken tussen rust en activiteiten, zullen de activiteiten u minder energie gaan kosten. Ook het stap voor stap uitbreiden van bepaalde activiteiten en misschien wel inkorten van andere activiteiten, zal u helpen uw dagen weer op een waardevolle manier te kunnen doorbrengen.

De ergotherapeut kijkt niet alleen mee bij vermoeidheid, maar bij alle problemen die u in het dagelijks leven ervaart bij het uitvoeren van activiteiten (afwassen, veters strikken, werken, omdraaien in bed, hobby’s etc.). U krijgt advies in het doseren en op de juiste manier gebruiken van uw lichaam, waardoor de activiteiten u makkelijker af zullen gaan.

Soms kan het prettig zijn om hulpmiddelen te gebruiken bij bepaalde handelingen. De ergotherapeut kan u hierin adviseren. Zij kijkt samen met u welke hulpmiddelen van toepassing zijn op uw situatie, op welke manier u deze kunt aanschaffen en of er mogelijkheden zijn voor een vergoeding.

Vanaf 23 december 2023 is De Zeeuwse Ergo gesloten.
Per 1 januari 2024 gaan wij verder onder de vlag van De Blaeij actief & vitaal.

U kunt ons vanaf 1 januari 2024 telefonisch bereiken op 0111 65 25 25. E-mails kunt u sturen naar ergo@deblaeijactiefenvitaal.nl