Over de Zeeuwse Ergo

Op deze pagina leest u meer over de Zeeuwse Ergo: wie wij zijn en onze specialisaties. 

Femke Kostense, ergotherapeut

Als ergotherapeut mag ik regelmatig een stukje meewandelen op iemands levenspad, vaak juist wanneer iemand in een kwetsbare situatie zit. Dat is en blijft bijzonder, en het is de reden dat ik dagelijks met plezier aan de slag ga. Ik geniet van alle gouden sprankeltjes en de persoonlijke contacten in dit werk. Mijn Zeeuwse nuchterheid en mijn enthousiasme om dagelijkse dingen voor u weer mogelijk te maken, zorgen ervoor dat ik samen met u praktisch kijk naar oplossingen met aandacht voor uw persoonlijke situatie.  

In de afgelopen jaren heb ik me op verschillende vlakken gespecialiseerd:

 • Oncologie
 • Niet Aangeboren Hersenletsel (o.a. PRPP)
 • COVID herstelzorg
 • Slaapproblematiek (SlaapSlim Coach)
 • Belasting & belastbaarheid
 • Arbeid
 • ASITT therapie

Susan Ernst, ergotherapeut

Sinds begin 2022 werk ik als ergotherapeut bij De Zeeuwse Ergo. Hiervoor heb ik gewerkt vanuit mijn eigen praktijk (Ergotherapie Beveland). Het werken in de 1e lijn ervaar ik als uitdagend, divers en persoonlijk. Door de diversiteit aan vragen is iedere werkdag anders. Het ene moment ren ik mee tijdens een scootmobiel les, het volgende moment heb ik een persoonlijk gesprek met iemand over zijn wensen/doelen in het leven en hoe dit haalbaar is qua energieverdeling.
De overlap is dat alle cliënten de wens hebben om (weer) zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. Dat ik hieraan kan bijdragen is wat dit werk zo leuk maakt.

De afgelopen jaren heb ik mij onder andere gespecialiseerd in:

 • Acceptance and Commitment therapy (ACT)
 • Belasting en belastbaarheid / activiteitenweger
 • Passiviteiten van het Dagelijks Leven (PDL)
 • Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers (EDOMAH)

Marieke Ovaa, ergotherapeut

Ik ben Marieke Ovaa en werk vanaf eind augustus bij de Zeeuwse Ergo. De komende maanden kunnen jullie mij tegenkomen in de praktijk. 

Het leukste aan ergotherapie vind ik dat je door samen naar een oplossing te zoeken een stukje zelfstandigheid kan teruggeven. Ik verheug me erop om dit te gaan toepassen in de praktijk. 

Ik kijk er naar uit om mijn kennis als ergotherapeut in te zetten!

 

Patricia Boogaard, medisch secretaresse

Mijn naam is Patricia Boogaard. 

Sinds zes jaar ben ik medisch secretaresse en daarvoor heb ik zeventien jaar in de zorg gewerkt. Als u belt naar De Zeeuwse Ergo krijgt u mij aan de telefoon en help ik u zo goed mogelijk bij het inplannen van afspraken en allerlei andere regelzaken. 

Ook sta ik dagelijks klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Tot horens!

Vanaf 23 december 2023 is De Zeeuwse Ergo gesloten.
Per 1 januari 2024 gaan wij verder onder de vlag van De Blaeij actief & vitaal.

U kunt ons vanaf 1 januari 2024 telefonisch bereiken op 0111 65 25 25. E-mails kunt u sturen naar ergo@deblaeijactiefenvitaal.nl